Webmaster de serviciu

Drepturile de autor

Azi am avut norocul (sau nu) sa-l cunosc (cel putin virtual) pe domnisoara Tatyana Cherkashina. Din pacate pentru mine, ea nu lucreaza la departamentul din membrele careia unele ajung pe posterele mari din mijlocul Playboy-ului. Ea este Intellectual Property Assistant la Playboy Enterprises International Inc. Tatyana mi a atras atentia respectuos ca unele materiale de pe diferite bloguri de pe ablog.ro nu prea respecta "the Intellectual Property Law". Desi eu am atras atentia de mai multe ori asupra faptului ca trebuie sa aveti drepturi depline asupra materialelor pe care le postati pe bloguri se pare ca unii inteleg acest lucru mai greu.

Asa ca: final warning - si incerc sa ma exprim pe intelesul tuturor - de acum incolo in cazuri similare blogurile cu pricina vor fi sterse fara nici o avertizare. punct.

Tag-uri Technorati: , ,Comentarii

pai. e super ok. mi se pare fair. dar sa ne dai si noua cateva exemple sa stim sa ne pazim....
de nabelea in data de 2006-11-04 00:57
Idem, mi se mare mai mult decît corect treaba asta. Şi care ar fi tipu de materiale ce au fost "împrumutate"? Că banuiesc că ai primit şi ceva exemple concrete nu?
de makiaveli in data de 2006-11-07 11:37
materiale preluate de la Playboy, linkuite de pe Metacafe (parca) - insa si asta este contrar legilor (chiar si romanesti), evident providerii care ma streseaza nu se uita la site, ei doar ameninta si forwardeaza mailuri
de webmaster in data de 2006-11-08 10:13
daca zoso(sau altcineva) pune pe patratelulrosu.ro niste poze din playboy si eu le iau de pe acel site pot fi sanctionat?
de faithless in data de 2006-11-09 21:10
"sa-l cunosc (cel putin virtual) pe domnisoara Tatyana Cherkashina"
State the obvious...:P

No harm intended
de VisUrat in data de 2006-11-11 04:36
Ca o idee...
Unele texte si poze facute de mine si postate pe blogul meu au fost copiate, fara acordul meu, si prezentate in alte publicatii (revista Bravo mi'a publicat un text fara a prezenta sursa, National TV mi`a citit un text si a prezentat poza anexata textului fara a`mi cere acordul, zeci de site`uri precum www.resursadefun.ro au indexate texte si poze facute de mine, la fel, fara a`mi cere acordul).
In cazul asta ce as putea face?
Cu alte cuvinte, daca eu iau o poza de pe omfg.ro, zoso`mi da add si`mi scoate ochii, si, e dreptul lui, nu contest asta.
Dar, pentru ca altii imi folosesc textele si pozele pentru reclama lor, eu ce pot face?
Sau drepturile astea de autor sunt valabile doar din directia alora cu bani spre fraierii care se agata de ele?
Eu n`am puterea financiara sa dau in judecata revista Bravo si nici National TV. Dar, daca eu preiau un material de la ei, sar in sus de nu se mai poate, si`s in stare sa`mi ia si sosetele din picioare ca despagubiri...

Hai ma... Ce naiba!!!
de VisUrat in data de 2006-11-11 04:46
dar daca postam niste poze care original au fost luate de pe un site, dar modificate ulterior de mine ??? asa , cu photoshop ... astfel de materiale avem voie sa punem ?
de slothmaster in data de 2007-05-02 01:43
daca le modifici info`ul visurat. exif`ul pozei.nu`i bai:D poti sa pui sunt modificate.nu mai conteaza...eventual cand se mai posteaza...io stiu materiale.sau poze care nu va apartin.puteti sa precizati.sursa...si asha nu au de ce sa se ia de voi.
de pwned in data de 2007-07-11 00:29


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
 
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro, design by Sebastian Schmieg
Termeni si Conditii de Utilizare