Webmaster de serviciu

Optiuni de notificare prin email

Ieri am terminat probabil cea mai mare lipsa a platformei ablog.ro de pana acum: sistemul de notificare a noilor comentairii prin email. Cei care posteaza insemnari sau comentarii de acum incolo pot primi notificari prin mail despre noile comentarii la respectiva insemnare.

Pe langa acesta proprietarii blogurilor pot permite vizitatorilor comentariile HTML, ( tagurile a, b, i, abbr, acrony m, blockquote). Poate si mai important este ca din Setari generale se pot seta valorile default pentru mai multe optiuni, care de altfel pot fi specificate si pentru fiecare insemnare in parte. Aceste optiuni sunt:
  • posibiliatatea de comentare (nu, numai cei inregistrati, oricine) - default este "numai cei inregistrati"
  • posibilitatea ca insemnarile sa permite comentarii trackback - default "da"
  • posibilitatea folosirii unor taguri HTML in comentarii - default "nu"
De altfel, este posibila introducerea unui URL pentru comentariu, si este obligatoriu folosirea unui email valid. (in curand va aparea si optiunea ca comentariile de la utilizatori neinregistrati sa necesite confirmare).

Alta modificare (nu atat de importanta pentru voi - dar importanta pentru platforma) este faptul ca imaginile uploadate nu pot avea latime mai mare de 500 de pixeli. Evident cele cu o latime mai mare vor fi uploadate si ele, insa transformate de sistem in imagine cu latime de 500 de pixeli, iar celelalte vor fi si ele optimizate pentru a ocupa spatiu mai mic. (de altfel marimea totala a pozelor uploadate in sistemul ablog.ro nu poate fi mai mare de 5 MByte - cel putin pentru moment - de aici grija noastra pentru pozele voastre )

In alte ordine de idei, cum eu folosesc Firefox pentru dezvoltare si mai din cand in cand uit sa verific paginile nou create sau modificate si in Internet Explorer, de aici mai apar niste minunatii. Din astea am mai corectat cateva, dar evident daca gasiti voi altele puteti comenta oricand pe blog, sau prin mail folosind formularul de contact.

Deci in mare cred ca ablog.ro a ajuns la un nivel de utilizare aceptabila, urmatorul pas ar fi sa gasim multi multi utilizatori activi care sa scrie zilnic .ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
 
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro, design by Sebastian Schmieg
Termeni si Conditii de Utilizare